Dohányzásról való leszokás

Munkáltatóként fontos, hogy a munkavállalói egészségesek maradjanak. Kevesebb munkahelyi hiányzás, jobb teljesítmény!

Ha alkalmazottai fontolgatták már, hogy leszoknának a dohányzásról, ebben segítségükre lehetek.

TUDTA?

A leszokás nem könnyű dolog, mivel egy rendkívül összetett jelenség, olyannyira, hogy a próbálkozók csak csekély százaléka tud önerőből megszabadulni káros szenvedélyétől (100-ból 3 ember). A legtöbb dohányos nem pusztán élettani okok miatt nyúl a cigarettához, hanem jól megszokott helyzetekben, illetve meghatározott érzelmek hatására is rágyújt. A fizikai függőség tehát a nikotinnak köszönhető, ugyanakkor jellemző szokások is megfigyelhetők a dohányzóknál.

De van egy jó hír: mindez tanult viselkedés ­- éppen ezért változtatható!

Mit kínálok?

Egy tudományosan elismert és gyakorlatban is bevált, viselkedésterápiás elemekre épülő komplex programot kínálok a leszokni vágyóknak, összesen 7 alkalom erejéig.

Saját dohányzási szokásai megismerése mellett a lerakáshoz való aktív felkészülésben támogatom őket, és az ezzel kapcsolatos nehézségeket vizsgáljuk meg. Segítek egy előre meghatározott napon letenni a cigarettát, valamint a visszaesés elkerülésében és a tartós füstmentesség elérésében nyújtok segítséget.

A program 6 alkalmas, heti egy alkalommal számolhatunk. Az egyes csoportalkalmak másfél órásak és 5-10 leszokni vágyó dohányos vesz részt ezeken. Ezt megelőzi egy előzetes felmérés és a csoport összeválogatása, amely a 0. alkalomnak felel meg.